ORV ongevoelig voor crisis, lagere premie.

donderdag, 7 mei 2009

Misschien zijn ze zo ongeveer de enige, maar feit is dat de overlijdensrisicoverzekeringen (ORV) weinig of niks te duchten hebben van de kredietcrisis. Volgens Evert van Steenbergen van het CVS (Centraal Bureau Verzekeringstatistiek) laten ze zowel het hele vorige jaar als de eerste maanden van dit jaar een stabiel verloop zien.

Het gaat om de markt van de ‘losse overlijdensrisicoverzekeringen’ oftewel risicoverzekeringen die niet zijn gekoppeld, bijvoorbeeld aan een hypotheek. Grof gesteld zijn er twee soorten: een verzekering waarvoor de premie ineens is verschuldigd of een verzekering waarbij de premie over een langere periode kan worden betaald via een periodieke premie. Volgens het CVS zijn de ORV’en met name populair bij mensen die zekerheid willen bieden aan hun nabestaanden.

Uit berekeningen van het CVS blijkt dat verzekerden een grote voorkeur hebben voor periodieke premiebetaling avn hun overlijdensrisicoverzekering, maar liefst twintig keer zoveel dan voor een premie ineens.

Opvallend in het verloop van het aantal nieuwe polissen van de overlijdensrisico verzekeringen met een periodieke betaling is dat de laatste maanden van vorig jaar een stijging lieten zien. Na een kleine dip in juni en juli en het bereiken van het laagste punt in september is de productie maandelijks gestegen. Ook het aantal afgesloten polissen met een ineens betaalde premie is na een dramatische terugval in 2008 (van circa 2.500 polissen per maand in 2007 naar ruim 500 polissen in december 2008) weer herstellende in de eerste maanden van dit jaar. (bron: InFinance)

Vraag hier uw gratis premievergelijk overlijdensrisicoverzekering .

Bespaar gemiddeld € 500,- premie per jaar.

« Terug naar nieuwsoverzicht