Overlijdensrisicoverzekering voor militairen

De meeste overlijdensrisicoverzekeringen en levensverzekeringen voor militairen, geven in haar voorwaarden aan gehouden te zijn tot ‘enige uitkering’ bij het overlijden van een militair tijdens bijvoorbeeld een NAVO-missie.

Andere aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen voor militairen, geven aan 'het te moeten kunnen verhalen op Defensie en keren dan de gehele dekking uit'. Dus eigenlijk zelfs concreter.

Met de Verzekeringskamer hebben aangesloten verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars afgesproken de dekking voor militairen tijdens missie uit te keren conform de verzekerde dekking indien de overlijdensrisicoverzekering of levensverzekering is gekoppeld aan een hypotheek. Men zal géén beroep doen op Groot Molest of Bijzondere Overlijdensgevallen clausule, conform de reguliere voorwaarden van de overlijdensrisicoverzekering. De maximale verzekerde dekking per verzekeraar die uitkeert, is € 400.000. Hiervan vergoedt Defensie de helft.

E.e.a. is vastgelegd, per missie en algemeen. Laagste Provisie heeft diverse artikelen beschikbaar over overlijdensdekking en militaire missie. Vraag ons ernaar of bel voor meer informatie op 0900 - 446 0 446 (lokaal tarief).

Hebt u geen hypotheek maar wilt u als militair wel een overlijdensrisicoverzekering?

De volgende overlijdensrisicoverzekeringen zijn ook geschikt voor militairen zonder hypotheek of verbondenheid van de overlijdensrisicoverzekering aan de hypotheek:

Aegon overlijdensrisicoverzekering (orv)
Cardif Life Care Overlijdensrisicoverzekering (orv)
Florius overlijdensrisicoverzekering (orv)
REAAL Overlijdensrisicoverzekering (orv)

Indien de overlijdensrisicoverzekering of levensverzekering géén molestclausule kent in haar voorwaarden (partijen hierboven), kan deze ook als 'losse ORV' (zonder hypotheekverband) gesloten worden.

Het betrof in beginsel hypotheek gebonden (dus niet per se verpand, maar met aanwezigheid van hypotheek) levensverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen, hetgeen NIET is uitgebreid naar niet-hypotheek gebonden risicoverzekeringen maar door diverse verzekeraars, na verwijderen molestclausule uit haar voorwaarden, ook van toepassing is.

n.b. TAF en NHP, die de overlijdensrisicoverzekering in samenwerking met verzekeraars Quantum Leben of ACE Europe Life aanbieden, accepteren vanaf 27-01-2010 militairen! Let op: er geldt wel een uitsluiting indien het overlijden het gevolg is van deelname aan gevechtshandelingen als militair in oorlogsgebieden en humanitaire missies.
.


Vraag ons een gratis premievergelijk overlijdensrisicoverzekeringen militairen van verzekeraars die dekking geven aan uw nabestaanden bij overlijden tijdens een militaire missie.