REAAL LijfrenteUitkeringsRekening

Reaal

Gaat u binnenkort van uw welverdiende pensioen genieten en gebruikmaken van uw opgebouwde lijfrente? De REAAL LijfrenteUitkeringsRekening is een geblokkeerde rekening met een aantrekkelijke vaste rentevergoeding met garantie.

Vaste maandelijkse uitkering REAAL LijfrenteUitkeringsRekening
Klanten krijgen een vaste maandelijkse uitkering. REAAL houdt over de uitkering de verplichte loonheffing in en draagt deze af aan de Belastingdienst. De LijfrenteUitkeringsRekening is vooral geschikt voor klanten die zeker willen zijn dat de resterende uitkeringen na overlijden bij de nabastaanden terecht komen.

Voordelen voor u als klant

* Garantie op de rente tot dertig dagen na ontvangst van de aanvraag door REAAL Bancaire Diensten.*
* Vast maandelijks bedrag tijdens de hele looptijd.
* Uw klant betaalt geen kosten over de inleg.
* Bij overlijden vervalt het tegoed niet aan de bank, maar aan de wettelijke erfgenamen.

De kenmerken van de REAAL LijfrenteUitkeringsRekening op een rij

* Het rentepercentage is gegarandeerd tot 30 dagen na ontvangst van de aanvraag.
* Eenmalige storting op een geblokkeerde spaarrekening (minimaal € 4.000,-).
* Maandelijkse lijfrente-uitkering als aanvulling op het pensioen.
* De bruto lijfrente-uitkering blijft tijdens de looptijd gelijk en kan niet tussentijds worden gewijzigd.
* De hoogte van de bruto lijfrente-uitkering is afhankelijk van het te storten bedrag, de looptijd en het daarbij behorende rentepercentage.
* De lijfrente-uitkering wordt maandelijks netto uitgekeerd; de verplichte loonheffingen worden door REAAL Bancaire Diensten* ingehouden en afgedragen aan de Belastingdienst.
* Bij overlijden worden de resterende termijnen ongewijzigd uitgekeerd aan de erfgenamen. Dit betekent dat het moment en de looptijd van de uitkering niet aangepast kunnen worden en de lijfrente-uitkering bij meerdere nabestaanden naar rato verdeeld wordt.

Looptijd REAAL LijfrenteUitkeringsRekening

* De maximale looptijd is 35 jaar. Gaat de LijfrenteUitkeringsRekening vóór 65-jarige leeftijd in? Dan moet de uitkering minimaal tot de 85-jarige leeftijd doorlopen.
* De minimale looptijd is vijf jaar wanneer de LijfrenteUitkeringsRekening op of na 65-jarige leeftijd ingaat.
De lijfrente-uitkering moet hoe dan ook uiterlijk ingaan in het jaar dat u 70 jaar wordt.

Uitkering REAAL LijfrenteUitkeringsRekening

Is de looptijd korter dan 20 jaar? Dan mag de jaarlijkse uitkering niet boven het fiscale maximum uitkomen (per 2009: € 20.097,- per jaar). Als de uitkering 20 jaar of langer duurt, mag de jaarlijkse uitkering hoger zijn.
Wilt u tijdens de duur van de lijfrente-uitkeringen bepaalde periodes verschillende hoogtes van uitkering ontvangen? Bijvoorbeeld tijdens een looptijd van 20 jaar een periode van 5 jaar een hogere uitkering? Dan heeft u meerdere rekeningen nodig. Bij elkaar opgeteld mogen de uitkeringen van de rekeningen met een kortere duur dan 20 jaar niet uitkomen boven het fiscale maximum (per 2009: € 20.097,- per jaar). Als de uitkering 20 jaar of langer duurt, mag de jaarlijkse uitkering hoger zijn.

REAAL LijfrenteUitkeringsRekening biedt rentegarantie

REAAL biedt standaard een zogenoemde rentegarantie. Het rentepercentage dat geldt op het moment dat u de LijfrenteUitkeringsRekening aanvraagt, is gegarandeerd als REAAL binnen 30 dagen de aanvraag heeft ontvangen.

* Ontvangt REAAL de inleg voor de vervaldatum van de rentegarantie, dan geldt de rente op het moment van de aanvraag of de rente op stortingsdatum als deze hoger is.
* Ontvangt REAAL de inleg ná de vervaldatum van de rentegarantie, dan geldt de rente op de stortingsdatum.