Uitstel provisietransparantie tot 1 april 2009

woensdag, 24 december 2008

Tussenpersonen, hypotheekadviseur en financiële dienstverleners zijn niet verplicht om, zoals eerder wettelijk was vastgesteld, vanaf 1 januari openheid te geven over hun beloning op hypotheken en complexe verzekeringsproducten. Althans, de AFM zal het niet voldoen aan de plicht tot 1 april 2009 gedogen.

De toezichthouder zegt begrip te hebben voor het pleidooi van de brancheverenigingen NVA, NBVA en VVHN. Die wilden invoering van de regels opschorten, omdat verzekeraars en geldverstrekkers niet op tijd met voorstellen voor nieuwe beloningsafspraken komen. "De AFM zal coulance betrachten bij de handhaving van de naleving van de verplichte beloningstransparantie", zo meldt de toezichthouder vandaag. Voorwaarde is wel dat marktpartijen er "gelijktijdig alles aan doen om zo spoedig mogelijk na 1 januari, doch uiterlijk 1 april 2009, alsnog te voldoen aan deze verplichting".

De AFM zegt vanaf 1 januari wel strikt te zullen toezien op het verbod op omzetprovisies: "Provisies die gekoppeld zijn aan het behalen van een bepaalde omzet of productie".

Wij bieden onze klanten altijd volledige provisietransparantie en werkt met vaste advieskosten en vaste bemiddelingskosten. U weet als klant exact wat onze vaste beloning is. Het meerdere aan provisie ontvangt u van ons retour!

Transparant en onafhankelijk advies, niet gekoppeld aan provisiebeloningen. Meer weten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

« Terug naar nieuwsoverzicht