Risicoverzekering roker blijft buiten prijzenslag risicopremies

maandag, 2 februari 2009

Gemiddeld is de risicopremie voor rokers met 9% gedaald, terwijl de risicopremie voor niet-rokers met 31% naar beneden is gegaan. Rokers hebben veel minder profijt van de scherpe daling van de overlijdensrisicopremies in de afgelopen jaren, zo heeft Independer berekend.

Wie in 2006 nog rookte en nu niet meer, kan tot 15.000 besparen op zijn risicoverzekering (bij een gemiddelde looptijd van zeven jaar): in een rekenvoorbeeld van Independer is Reaal de goedkoopste aanbieder voor niet-rokers met in totaal 6.538 aan kosten, terwijl De Goudse, de duurste verzekeraar voor rokers, 22.150 in rekening brengt.

De rokerstarieven zijn de afgelopen tijd gemiddeld veel minder gedaald, omdat een aantal aanbieders de premies heeft verhoogd. Dat zijn ASR (+6%), Nationale-Nederlanden (+31%), Ohra (+9%), Leidsche (+11%) en Zwitserleven (+8%). Bij Aegon, Winterthur, Postbank, Erasmus, Cordares en Legal & General zijn de rokerstarieven niet gewijzigd. Delta Lloyd heeft met 29% de grootste premieverlaging voor rokers doorgevoerd.

Vraag via Laagste Provisie uw vergelijk risicopremie rokerstarief aan. U zukt verrast zijn over de risicopremieverschillen bij diverse risicoverzekeringen, met en zonder provisie.

« Terug naar nieuwsoverzicht