AEGON Overlijdensrisicoverzekering met niet-roken korting

vrijdag, 13 februari 2009

Aegon introduceert een nieuwe risicopremiestelling voor de AEGON Overlijdensrisicoverzekering. Een essentieel verschil met de bestaande risicopremiestelling is dat rookgedrag de premie voor de overlijdensrisicoverzekering gaat beïnvloeden. Als gevolg daarvan stijgt de standaard risicopremie. Deze standaard risicopremie is van toepassing voor rokers, niet-rokers zullen wegens de "niet-rokers korting" met deze nieuwe risicoverzekering goedkoper uit zijn dan met het huidige tarief.

Let wel: de nieuwe premiestelling voor de Aegon Overlijdensrisicoverzekering is alléén van toepassing op nieuwe risicoverzekeringen. De premie van lopende risicoverzekeringen wijzigt niet.

Vraag ons hier een gratis premievergelijk overlijdensrisicoverzekeringen (orv).

Waarom geeft Aegon korting op de risicopremie voor niet-roken?
Wanneer iemand niet (meer) rookt, is de kans op overlijden kleiner dan wanneer een klant wel rookt. Als een klant voldoet aan de hierna genoemde criteria voor "niet roken", dan hanteert AEGON daarom een korting op de nieuwe standaardpremie. Voldoet een klant niet aan de genoemde criteria, dan is dus automatisch de nieuwe standaardpremie van toepassing.

Criteria voor de niet-roken premie korting op de Aegon Overlijdensrisicoverzekering
Om in aanmerking te komen voor de korting moet de verzekerde aan een aantal criteria voldoen.

De verzekerde heeft de afgelopen twee jaar niet gerookt.
Daarnaast heeft de verzekerde geen andere nicotinehoudende middelen, zoals nicotinepleisters, -kauwgom, -tabletten of een nicotine-inhaler, gebruikt.
In het geval van twee verzekerden is de korting alleen geldig als beide verzekerden aan de gestelde voorwaarden voldoen.

Cotininetest risicoverzekering
Door het nieuwe tarief wordt bij de medische keuring nu automatisch een zogenaamde cotininetest afgenomen (onderdeel van het urine-onderzoek). Cotinine is een afvalproduct dat bij de afbraak van nicotine door het lichaam ontstaat.

Nieuwe clausule op polisblad Aegon overlijdensrisicoverzekering
Door de introductie van de premiedifferentiatie naar rookgedrag wordt aan polissen met het nieuwe tarief een nieuwe clausule toegevoegd. De tekst van de nieuwe clausule is als bijlage bij dit artikel opgenomen. De desbetreffende clausule wordt aan álle polissen toegevoegd. Polissen met een korting op de premie voor niet-roken zijn herkenbaar aan de toevoeging NR aan de productnaam.

Nieuwe consumentenbrochure AEGON Overlijdensrisicoverzekering
De brochure AEGON Overlijdensrisicoverzekering is aangepast. U deze bij ons opvragen via het contactformulier .


Laagste Provisie biedt alle risicoverzekeringen van Nederland tegen de laagste premie, laagste afsluitkosten en laagste provisie. Waar mogelijk vergelijken wij ook netto risicoverzekeringen. Uiteraard ook niet-roken premies. Meer weten? Neem contact op met Laagste Provisie voor uw goedkoopste overlijdensrisicoverzekering.

« Terug naar nieuwsoverzicht