Omvang alleen bij ING nog bepalend voor provisie

donderdag, 19 februari 2009

Hoewel met het invoeren van het verbod op omzetbonussen de mogelijkheid is opengelaten om hogere basisprovisies uit te keren aan grotere serviceproviders, blijkt van de aanbieders vooralsnog alleen ING nog rekening te houden met de omvang van een partij bij het bepalen van de basisprovisie.
Over het algemeen kan een serviceprovider bovenop de standaardprovisie voor een hypotheek nog extra beloning ontvangen voor marketingactiviteiten, midofficediensten en controle van de kwaliteit van de aangesloten tussenpersonen. Volgens DAK-directeur Tim Schoonbergen maken geldgevers geen onderscheid meer tussen serviceproviders onderling. "Ik heb niet de indruk dat de grote partijen meer krijgen." Een hypotheek via DAK levert de tussenpersoon nu in veel gevallen 0,1% meer provisie op dan via Afab-dochter StercK. "Op basis van volume had Afab voorheen een hogere vergoeding per dossier, maar dat geldt nu niet meer", meent Schoonbergen.

Van de aanbieders lijkt alleen ING nog rekening te houden met de omvang van de productie die een serviceprovider levert. "Wij hanteren een gedifferentieerd provisiebeleid, gebaseerd op omvang van de businesspartner en kwaliteit."
(bron: AMWeb)

Wilt u weten wat de provisie is voor uw hypotheek of risicoverzekering?
Vraag het Laagste Provisie via het contactformulier. Gratis tegenvoorstel netto hypotheek en netto verzekering!

« Terug naar nieuwsoverzicht