Zwitserleven nu bij scherpste aanbieders risicoverzekering

zondag, 22 februari 2009

Zwitserleven heeft de premies voor losse overlijdensrisicopolissen verlaagd. De maximale premiedaling is 40%, waarmee de maatschappij nu de vijf goedkoopste aanbieders hoort.

De verlaging geldt voor bijna alle klantprofielen. "Ondernemers, eigenwoningbezitters en mensen met een hoger inkomen kunnen allemaal profiteren van het lage tarief. Alleen rokers betalen een hogere premie", aldus Zwitserleven, dat eerder dit jaar de keuringsgrenzen verhoogde en een verkorte gezondheidsverklaring invoerde voor verzekerde bedragen onder de _ 125.000. De maximale daling van 40% komt voor bij de risicotarieven binnen het OndernemersPensioen en het DGA Pensioen.

Volgens een door Zwitserleven samengestelde Independer-vergelijking is de SNS Reaal-dochter daarmee de scherpste aanbieder voor twee veertigjarige niet-rokers met een gelijkblijvend verzekerd bedrag van 175.000 en een duur van dertig jaar: de maandpremie van 96 is 3,50 goedkoper dan bij Reaal. Daarbij is gerekend met een standaardprovisie van 101% van de jaarpremie; bij een maximale provisie van 160% is Zwitserleven met 101 net duurder dan Reaal. Overigens is Quantum Leben (NHP 795,- eenmalige fee en TAF) niet opgenomen in de vergelijking: "Uit de vergelijking zijn partijen verwijderd die werken met eenmalige nota's bij aanvang van de verzekering en/of een en blocclausule hebben opgenomen."

Worden alle aanbieders in de vergelijking betrokken, dan is Zwitserleven bij Independer - dat in de vergelijking de premie toont bij de maximale provisie - de nummer vijf, achter NHP, TAF (beide Quantum), Xtensive (Generali) en Reaal.

Voor hogere inkomens biedt Zwitserleven volgens het eigen overzicht ook bij de maximale provisie nog de laagste premie. (bron:AMWeb)

Vraag hier uw vergelijk risicopremie aan . Met en zonder provisie alle risicoverzekeringen op een rij!

« Terug naar nieuwsoverzicht