Overlijdensrisicoverzekering oversluiten zonder boete

vrijdag, 6 maart 2009

Een overlijdensrisicoverzekering kan tijdens de looptijd gewijzigd en dus ook stopgezet worden. U kunt dan de overlijdensrisicoverzekering oversluiten naar een goedkopere risicoverzekering. Dit kan zonder boete.

De opzegging van uw huidige overlijdensrisicoverzekering moet schriftelijk gebeuren. Wij gaan meestal uit van een verwerkingstermijn van oversluiten en opzeggen van uw risicoverzekering van enkele weken. Het is belangrijk dat u en wij eerst zeker weten dat uw nieuwe overlijdensrisicoverzekering kan worden overgesloten tegen de beoogde lagere risicopremie.

De medische beoordeling moet dus akkoord en afgerond zijn. Pas dan is er daadwerkelijk verantwoord sprake van het oversluiten van uw lopende overlijdensrisicoverzekering.

Het oversluiten van uw overlijdensrisicoverzekering zonder boete kan zéér interessant voor u zijn, omdat de premies de afgelopen jaren flink lager zijn geworden. Sinds eind 2007 is er een prijzenslag op het gebied van overlijdensrisicoverzekeringen. Dit heeft geleid tot zeer lage premies.

Het oversluiten van uw lopende overlijdensrisicoverzekering levert een besparing op tot soms wel 9.500,-. Dit voordeel op de verlaagde premies voor overlijdensrisicoverzekering is uitgebreid belicht in diverse media.

Laagste Provisie vergelijkt overlijdensrisicoverzekeringen (orv) van 37 verzekeraars voor u, met en zonder provisie!

Laagste Provisie vergelijkt overlijdensrisicoverzekeringen van o.a. REAAL, TAF, Cardif, NHP, Florius, Generali, Zwitserleven, Legal & General, Xtensive, Xmoment, Rabobank en ING.

« Terug naar nieuwsoverzicht