WW uitkering = niet voldoende meestal

woensdag, 11 maart 2009

DEN HAAG - "De werkloosheid gaat in 2010 oplopen tot 9 procent van de beroepsbevolking. Zeker 675.000 mensen zullen volgend jaar zonder baan zitten. Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van 2008." (Volkskrant 17 februari 2009)

Dit is een voorbeeld van een bericht waarvan we er de laatste tijd veel zien in de media, op basis van door het CBS gepubliceerde cijfers. U zult in uw adviespraktijk vaak consumenten spreken die zich, terecht, zorgen maken over de huidige economische situatie in Nederland en de toekomst bij hun werkgever. Want hoe moeten de rekeningen betaald worden wanneer door werkloosheid een gedeelte van het inkomen wegvalt?

WW uitkering = meestal niet voldoende
Mensen denken vaak dat een ww uitkering voldoende is om de schade te beperken. Hierin vergissen mensen zich!

* Niet iedereen komt in aanmerking voor een ww uitkering.
* Een ww uitkering betreft slechts 70% van het dagloon. Mensen die dus bijvoorbeeld in de zorgsector werken met onregelmatigheidstoeslagen en mensen die op commissiebasis werken vallen hier buiten de boot.
* Het blijkt voor de meeste mensen erg moeilijk te zijn om 30% op de maandlasten te bezuinigen. Het uitgavenpatroon is bijna altijd gericht op 100% inkomen en niet op 70%

Lees hier meer over werkloosheidsverzekeringen die wij met de laagste provisie kunnen aanbieden.

« Terug naar nieuwsoverzicht