Extra zekerheid bij werkloosheid: woonlastenverzekering

maandag, 23 maart 2009

Als u werkloos raakt, heeft dit ernstige gevolgen voor uw inkomen. U zult het helaas dan merken: dat gaat in sneltreinvaart omlaag. Hoe sterk uw inkomens teruggang is, hangt ondermeer af van uw werksituatie en de voorzieningen die u heeft getroffen.

De teruggang in inkomen is vaak zo groot bij werkloosheid, dat uw woonlasten een heel groot deel van het totaalinkomen gaan opslokken. In sommige gevallen blijft er weinig financiële ruimte meer over voor andere, aangename zaken.

U kunt zich tegen een teruggang in inkomen verzekeren met een zogenoemde woonlastenverzekering. Met een woonlastenverzekering krijgt u bij werkloosheid (of bij arbeidsongeschiktheid) maandelijks een uitkering waarmee u (een deel van) uw woonlasten kunt voldoen.

Vormen woonlastenverzekeringen
U sluit een woonlastenbeschermingsverzekering af tegen een maandelijkse betaling of tegen een koopsom. Bij de koopsom betaalt u de totaal benodigde premie in één keer. Vaak is het mogelijk dit bedrag mee te financieren in uw hypotheek zodat het effect van een dergelijke verzekering op uw maandlasten gering is. U kunt kiezen uit 2 varianten:
woonlastenverzekering als WW-verzekering
woonlastenverzekering bij WW en AO

Provisie woonlastenverzekeringen
Hoe goed de woonlastenverzekeringen ook zijn, de provisie is soms wel 45% van de premie of koopsom. Via Laagste Provisie bieden wij u woonlastenverzekeringen ZONDER provisie. Dit scheelt u per jaar honderden euro's.

Interesse gewekt?
Informeer naar de mogelijkheden of vraag een premievoorstel woonlastenverzekering .

« Terug naar nieuwsoverzicht