Erfrenteverzekering: goed alternatief voor orv?

vrijdag, 22 mei 2009

Na overlijden van de verzekerde wordt periodiek uit de erfrenteverzekering een uitkering betaald aan een nabestaande tot een van tevoren afgesproken, vaste einddatum.

Ook als deze nabestaande komt te overlijden, kan de uitkering uit de erfrenteverzekering doorlopen. Dan zijn bijvoorbeeld uw kinderen of de voogden gegarandeerd van een aanvullende uitkering.

De periodieke uitkering gaat door tot de vooraf afgesproken einddatum, terwijl het betalen van de premie verschuldigd is tot de einddatum van betaling of tot het overlijden van de verzekerde.

Het grote verschil met een overlijdensrisicoverzekering is dat deze juist inééns uitkeert. Dat is bijvoorbeeld prettig voor het aflossen van uw hypotheekschuld.

Een erfrenteverzekering geeft juist een uitkering die u kunt beschouwen als aanvullend inkomen bijvoorbeeld.

De erfrenteverzekering is geen alternatief voor een overlijdensrisicoverzekering, maar een wezenlijk andere verzekering. Wel bieden beide verzekeringen voor uw nabestaanden een goede financiële bescherming.


Vraag ons vrijblijvend een berekening van een erfrente via het contactformulier. Meerdere aanbieders van erfrenteverzekeringen hebben wij in ons aanbod.

« Terug naar nieuwsoverzicht