'Plafond in provisie betalingsbescherming'

dinsdag, 26 mei 2009

Er moet een maximum worden gesteld aan de provisies op betalingsbeschermingsproducten. Dat bepleitte vanochtend Niels Mourits namens het samenwerkingsverband Fidin (NVA en NBVA) tijdens het jaarcongres van AssurantieMagazine in Nieuwegein.
Mourits kwalificeerde voor complexe producten de geldende inducementregels als 'voldoende' en stelde dat men voor niet-complexe producten een eindprijs met inbegrip van provisie kan blijven berekenen. Maar daarbij resteert een grijs gebied van woonlastenpolissen en kredietbeschermers. "Voor die producten moet de provisie worden gemaximeerd", aldus Mourits.

Verder merkte hij op, dat de zogenoemde onderkant van de markt het intermediair altijd op een achterstand in de publieke opinie blijft zetten ('tussenpersonen deugen niet'). "Wij moeten van die shit af", nam Mourits geen blad voor de mond.
(AMWeb)

Via Laagste Provisie kunt u diverse woonlastenverzekeringen en betalingsbeschermers afsluiten zonder provisie. Als 'netto product'. U betaalt dan eenmalig een vast bedrag afsluitkosten en bespaart zomaar tot 45% provisie.

« Terug naar nieuwsoverzicht