Waerdevol Woonlastverzekering ook voor ZZP'ers

woensdag, 27 mei 2009

Veel zelfstandigen (en ZZP'ers) hebben de afgelopen jaren hun inkomens-AOV op basis van het criterium “beroepsarbeid” ingeruild voor een goedkopere woonlast- of maandlastenbeschermer op basis van het dekkingscriterium “passende arbeid”. Dit is een opmerkelijke ontwikkeling en daarnaast niet zonder gevaren. Je kunt je namelijk afvragen of het criterium “passende arbeid” wel zo “passend” is voor een zelfstandige.

Kent u een zelfstandige of ZZP'er die ‘vergelijkbare arbeid’ kan verrichten binnen zijn eigen eenmanszaak? Voor een zelfstandige is het dus veelal verstandig om een verzekering te kiezen die uitkeert zodra het eigen beroep niet meer kan worden uitgeoefend.

Dekkingscriterium ‘beroepsarbeid’ gedurende 30 jaar!
Bij Waerdevol kunt u zich als zelfstandige of ZZP'er verzekeren op basis van het criterium ‘beroepsarbeid’. En dat niet alleen in de eerste 2 ziektejaren, maar gedurende de volle looptijd van de polis! Met een relatief korte wachttijd van 90 dagen biedt u de slimme ZZP'er dus een echte oplossing!

Géén uitsluitingen of beperkingen bij psychische klachten
Bij woonlastenverzekeringen voor zelfstandigen worden veelal psychische klachten voor een deel uitgesloten. Alleen psychische klachten die “een GAF score* halen van 50 of minder” vallen dan binnen de dekking. In feite gaat het dan om de zeer zware psychische gevallen. Bij Waerdevol Woonlastverzekering zijn alle psychische klachten verzekerd die oorzaak zijn van het (deels) niet kunnen werken. Daarbij maakt het niet uit hoe licht of zwaar deze klachten zijn; elke psychische klacht die oorzaak is van het (deels) niet meer kunnen werken valt onder de dekking.
*score conform het internationaal erkend handboek voor psychische aandoeningen DSM-IV TR

Wachttijd 90 versus 30 dagen bij Waerdevol Woonlastverzekering
Een wachttijd van 30 dagen lijkt fantastisch, maar uit marktanalyse blijkt dat een wachttijd van 30 dagen snel leidt tot een (zeer) grote hoeveelheid claims van relatief onbeduidende en kortdurende ziektebeelden (verkoudheid, griep, spierblessure etc.). Gevolg hiervan is dat een verzekeraar al snel aan de handrem moet trekken en een beroep moet doen op de enbloc bepaling in de algemene voorwaarden. Waerdevol wil er juist zijn voor ziektebeelden die er toe doen en wil bestaande polishouders niet plotseling of op korte termijn confronteren met tussentijdse aanpassingen in premie en/of voorwaarden vanwege een te korte wachttijd. Er is bij de ontwikkeling van Waerdevol dus bewust gekozen voor een wachttijd van 90 dagen zodat uw klant premie's en voorwaarden zekerheid heeft voor een lange termijn.

Waerdevol Woonlastverzekering Nummer 1 volgens de Consumentbond!
Waerdevol biedt volgens de Consumentenbond de beste voorwaarden, de ruimste acceptatiecriteria en de meeste flexibiliteit. Daarnaast kent Waerdevol een uiterst scherpe premiestelling, in de meeste gevallen velen malen scherper dan haar naaste concurrenten. U heeft dus met Waerdevol een product in huis met de beste prijs- kwaliteitverhouding van Nederland!

NB : van inkomensverzekering naar woonlastenverzekering?
Een woonlastenverzekering kan een prima oplossing zijn, maar is vrijwel nooit een volwaardig alternatief voor een inkomensverzekering waarbij de zelfstandige naast zijn vaste lasten ook andere inkomensbestanddelen kan verzekeren!

Wilt u meer weten over de Waerdevol Woonlastverzekering?

Neem contact met ons op via 0900 - 4460446 of gebruik het contactformulier.


Vergelijk woonlastverzekeringen en premie

« Terug naar nieuwsoverzicht