Wat weten Nederlanders over de overlijdensrisicoverzekering (ORV)?

woensdag, 1 juli 2009

In het kader van de ORV-campagne liet REAAL een ORV-onderzoek uitvoeren door onafhankelijk onderzoeksbureau Ruigrok | Netpanel.

Doel van het onderzoek: erachter komen hoe goed samenwonende huizenbezitters tussen de 30 en de 45 jaar bekend zijn met de overlijdensrisicoverzekering (ORV), het nut en de kenmerken van dit product.


Verrassende conclusies ORV onderzoek
Een van de verrassende conclusies van het onderzoek is dat veel Nederlandse huizenbezitters niet goed op de hoogte zijn van de factoren die van invloed kunnen zijn op de hoogte van de ORV-premie. Zo weet meer dan één op de drie mannelijke huizenbezitters (30%) niet dat niet-rokers minder ORV-premie betalen. Bij de vrouwelijke ondervraagden is bijna de helft (49%) daarvan niet op de hoogte. En één op de vier mannelijke ondervraagden weet niet dat leeftijd van invloed is op de premie. Bij de vrouwen is dat zelfs 37%. Ook weet maar 33% van de huizenbezitters dat het hebben van een hypotheek invloed heeft op de premiestelling. REAAL heeft hiervoor de REAAL Hypotheekrisicoverzekering (orv) met een scherpe premie als de ORV gecombineerd wordt met een hypotheek - ongeacht de hypotheekverstrekker.

Ook opvallend: uit het onderzoek komt naar voren dat 11% van de huizenbezitters zou stoppen met roken als hij daardoor minder ORV-premie betaalt. Bij REAAL betalen niet-rokers aanzienlijk minder premie voor hun ORV dan rokers.

Vergelijk risicopremie overlijdensrisicoverzekeringen

« Terug naar nieuwsoverzicht