Overlijdensrisicoverzekering voor ondernemers

maandag, 13 juli 2009

De overlijdensrisicoverzekering voor zelfstandig ondernemers zorgt voor een uitkering mocht u als zelfstandige onverwachts komen te overlijden. Dit geld kan gebruikt worden om de continuïteit van het bedrijf te garanderen. U kunt zich voorstellen dat de salarissen van uw werknemers voor een bepaalde periode worden doorbetaald of dat de uitstaande rekeningen in ieder geval kunnen worden voldaan.

De kosten van deze rekeningen lopen al gauw op. Een overlijdensrisicoverzekering kan uw bedrijf continueren. Voor kleine ondernemingen die 2-4 eigenaren hebben zijn er ook andere belangen die gediend moeten worden. De doelstelling van de overlijdensverzekering is de continuïteit van uw bedrijf.

De opzet is eenvoudig: mocht een van uw aandeelhouder komen te overlijden dan heeft u opeens te maken met de erfgenamen die het aandeel van uw partner overnemen. Ervaring leert dat in deze situaties er een kapitaalsoverdracht noodzakelijk wordt. U kunt dit het beste vooraf regelen. Dit zorgt ervoor dat u op het moment van overlijden geld vrijkomt om het bedrijfsaandeel van de overleden aandeelhouder uit te kopen.

De hoogte van de risicodekking is uiteraard afhankelijk van de omzet/grootte van uw bedrijf. En dus de premie ook.

Premievergelijk overlijdensrisicoverzekeringen

« Terug naar nieuwsoverzicht