Vermijding van successieheffing; premie - of polissplitsing

vrijdag, 24 juli 2009

Bij overlijdensrisicoverzekeringen is het mogelijk om successieheffing te vermijden door voor de fiscus goed duidelijk te maken wie de premie voor de verzekering betaalt. Vaak wordt dan gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot premiesplitsing of polissplitsing.

Bij de Goedidee Nabestaandenverzekering wordt echter waarde opgebouwd in een premiedepot, op naam van een individuele premiebetaler. Daarom is bij deze overlijdensrisicoverzekering polissplitsing noodzakelijk.

Op de overlijdensrisicoverzekering van de Goed idee orv wordt de partner van de verzekerde als verzekeringsnemer en als premiebetaler vermeld. Als beiden zijn verzekerd is de eenvoudigste oplossing om vervolgens twee polissen af te sluiten waarop dit kruislings is geregeld. Het kost iets meer (circa 3 per maand) dan één verzekering op het leven van twee verzekerden, maar dan is het wel uitstekend geregeld en kan bij iedere polis optimaal gebruik worden gemaakt van alle flexibiliteit en voordelen van de GoedIdee Nabestaandenverzekering.

TIP:
Tips bij oversluiten overlijdensrisicoverzekering
GoedIdee Nabestaandenverzekering
Vergelijk risicopremie overlijdensrisicoverzekeringen (ORV)

« Terug naar nieuwsoverzicht