Huizenkoper verzekert zich vaker tegen werkloosheid

woensdag, 19 augustus 2009

Gedreven door economische onzekerheid laten steeds meer huizenkopers zich verleiden om een werkloosheidsverzekering af te sluiten. Vraag is alleen of deze dure verzekering ook uitkeert als het nodig is. Marktleider Cardif ziet een stijging van 10 procent ten opzichte van een jaar eerder in het aantal hypotheken dat met een woonlastenverzekering wordt verstrekt. "De risico's op werkloosheid worden als zeer relevant ervaren", meldt een woordvoerder.

Andere aanbieders melden gelijksoortige trends. Zo ziet Interpolis, de verzekeringsdochter van de Rabobank een stijging van tussen de 15 en 20 procent en ook Fortis Bank Nederland en de Hypotheekshop melden een lichte stijging.

Fortis Bank Nederland vindt het alleen nog te vroeg om causale verbanden te leggen. "We kunnen nog niet zeggen of deze toename door de kredietcrisis komt, maar het zou wel een logische conclusie zijn", aldus de woordvoerder.

De Hypotheker en DSB Bank zien geen stijging in het aantal hypotheken dat met woonlastenbescherming verkocht wordt. Volgens DSB is de vraag naar dit soort verzekeringen "onveranderd hoog".(Algemeen Dagblad)

TIP
WW-verzekering
Cardif werkloosheidverzekering
TAF Werkloosheidsplan
TAF WerkloosheidsPlusPlan
Vergelijk premie woonlastverzekering

« Terug naar nieuwsoverzicht