Niet-roker tarief overlijdens risicoverzekeringen

dinsdag, 1 september 2009

Als de verzekerde van de overlijdensrisicoverzekering (orv) niet rookt, dan geldt bij een aantal verzekeringen het voordelige niet-rokertarief. Als de verzekerde (weer) begint met roken, dan is hij verplicht om de verzekeraar hierover onmiddellijk te informeren.

Op dat moment past de verzekeraar de overlijdensrisico premie aan op basis van het reguliere tarief. De verzekeraar kan de verzekerde voor acceptatie en tijdens de looptijd van de verzekering vragen om aan te tonen dat aan bovengenoemde voorwaarden wordt voldaan. Als blijkt dat de verzekerde gebruik maakte van het niet-rokertarief voor de overlijdensrisicoverzekering terwijl deze wel (weer) rookt en de verzekeraar daarvan niet onmiddellijk op de hoogte is gesteld, dan kan de verzekeraar bij overlijden of bij het aflopen van de overlijdensrisicoverzekering de hoogte van de uitkering aanpassen.

Als er sprake is van een verzekering op twee levens, dan moeten beide verzekerden voldoen aan de hier genoemde voorwaarden om van het niet-rokertarief te kunnen profiteren.

Vergelijk risicopremie ORV

« Terug naar nieuwsoverzicht