Provisie moet uit te leggen zijn

woensdag, 21 oktober 2009

Fidin is verontwaardigd over de beeldvorming die bij de politiek en de media is gaan leven over 'in de markt gangbaar hoge provisies'. De belangenorganisatie heeft nu aan de betrokkenen laten weten dat 'het grootste deel van het intermediair nooit dergelijke torenhoge provisies heeft ontvangen'. En de partijen die wél absurd hoge provisies ontvangen of betalen, mogen van vice-voorzitter Bob Veldhuis publiekelijk aan de schandpaal worden genageld.

De verontwaardigde reactie komt vlak na het Kamerdebat over de provisieregels gisteren. Dat werd grotendeels bepaald door DSB en zijn provisieregels. Minister Bos noemde deze 'idioot'.

Fidin wil er geen misverstand over laten bestaan. 'Wij zijn fel tegen provisies met een hoogte die niet uit te leggen is.' De organisatie overweegt zelfs met een aangescherpte gedragscode voor haar achterban te komen, waarin zaken als integriteit en fatsoenlijk (provisie)gedrag worden geregeld en waaraan leden van de vereniging zich moeten onderwerpen. (bron: InFinance)

Zie ook:

AOV zonder provisie: tot 45% goedkoper zonder provisie
Woonlastenverzekering: bespaar tot 45% provisie
Netto hypotheek: 0% provisie, 0% afsluitkosten

« Terug naar nieuwsoverzicht