Acceptatie Generali AOV Exact

vrijdag, 27 november 2009

Begin 2008 heeft Generali de AOV Exact geïntroduceerd. Het product is populair omdat het geen inkomenstoets kent bij schade. Voor Generali heeft dit als risico dat zij als u arbeidsongeschikt raakt meer moeten uitkeren dan dat u voor uw arbeidsongeschiktheid daadwerkelijk heeft verdiend. Om deze reden is Generali bij de acceptatie strenger dan bij de AOV Extra (wel inkomenstoets bij schade).

Acceptatie starters bij Generali AOV Exact
U kunt een Generali AOV Exact afsluiten als u minimaal drie jaar ervaring heeft in hetzelfde beroep. Generali heeeft één belangrijke voorwaarde: er moeten inkomensgegevens over de afgelopen drie jaar overlegd kunnen worden bij een verzekerd bedrag van 35.000,- of meer. Iemand die net van school komt en die nog geen werkervaring heeft kan geen AOV Exact aanvragen. Bijbanen tellen in dit geval niet mee.

Acceptatie starters bij Generali AOV Extra
Een starter kan altijd een Generali AOV Extra afsluiten. Wanneer een startende ondernemer bij Generali een AOV Extra aanvraagt, komt er een startersclausule op de polis. In deze clausule is vastgelegd dat Generali het verzekerde bedrag drie jaar na de ingangsdatum controleren. Bij de AOV Exact is die mogelijkheid er niet. Daarnaast heeft Generali bij de AOV Extra een correctiemogelijkheid wanneer blijkt dat iemand op het moment van arbeidsongeschiktheid meer inkomen heeft dan daarvoor.

Conclusie
Let bij het kiezen van de AOV Exact op de uitgangssituatie van u als ondernemer. De AOV Extra kan een prima alternatief zijn.

« Terug naar nieuwsoverzicht