Premie overlijdensrisico polis te hoog

woensdag, 7 april 2010

Dazure heeft onlangs de premies van de overlijdensrisicoverzekeringen van bestaande klanten verlaagd met 3 tot 13 procent. Bij andere verzekeraars gelden nieuwe lagere tarieven alleen voor nieuwe klanten.

‘Verzekeraars benadrukken altijd onzekerheden. Er is één zekerheid waar ze ook op zouden moeten wijzen: we worden gemiddeld steeds ouder’, zegt Donselaar.

Het Verbond van Verzekeraars zegt dat verzekeraars zelf moeten beslissen welke tarieven ze in rekening brengen. Aegon en Interpolis zeggen dat verzekerden kunnen informeren of ze voor een lager tarief in aanmerking komen. Als dat zo is, kunnen ze hun polis omzetten.

Verzekeraars geven de voordelen van de stijgende levensverwachting niet automatisch door aan hun klanten. Hierdoor betaalt driekwart van de Nederlanders met een levensverzekering die alleen uitkeert bij overlijden 25 tot 30 procent te veel premie.

In totaal gaat het om ruim 300 miljoen euro per jaar. Dit stelt verzekeringsdeskundige Jan Donselaar, een van de oprichters van Dazure, een nieuwe aanbieder van nabestaandenverzekeringen.

Dazure heeft de premieverlaging wél doorgevoerd voor alle bestaande en nieuwe klanten. Uniek.

Dazure Goed idee risicoverzekering

« Terug naar nieuwsoverzicht