TAF en NHP stoppen per direct met Quantum Leben

dinsdag, 17 augustus 2010

TAF, aanbieder van woonlasten- en overlijdenrisicoverzekeringen, brengt voorlopig geen polissen meer onder bij de Liechtensteinse verzekeraar Quantum Leben. Aanleiding is een meningsverschil dat de maatschappij heeft met de plaatselijke toezichthouder FMA, die een bewindvoerder heeft aangesteld.

"Quantum Leben AG voldoet aan de eisen die worden gesteld aan een in Nederland acterende verzekeraar. De Liechtensteinse toezichthouder heeft echter op een aantal punten aanvullende regelgeving", aldus TAF, dat aangeeft dat het besluit geen gevolgen heeft voor lopende polissen. Quantum mag van de FMA met onmiddellijke ingang geen polissen meer sluiten.

"Het gaat om een tijdelijke maatregel", zegt TAF-directeur David Jongeleen. Quantum en de FMA zijn het niet eens over de wijze waarop de solvabiliteit berekend moet worden. "Totdat die discussie is opgelost, brengen wij onze polissen onder bij andere risicodragers." TAF werkt ook met Ace Europe, die volgens Jongeleen goed is voor het merendeel van alle TAF-polissen, en met enkele herverzekeraars.

« Terug naar nieuwsoverzicht