Verbieden provisie op AOV grote effecten

dinsdag, 30 november 2010

Bureau D&O trekt naar aanleiding van het debat de conclusie dat, "zou er al een bereidheid zijn om bestaande provisierechten te respecteren, dit voor een beperkte tijd zal zijn" (dit geldt overigens niet alleen voor aov, in het debat had PvdA-Kamerlid Plasterk het in hypotheekverband over beperking van het provisierecht op bestaande contracten tot maximaal drie jaar na de invoering van het provisieverbod).

"Gevreesd moet worden dat het verbod op provisie voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor veel kantoren grote gevolgen voor de liquiditeit zal hebben."

Dat stelt Bureau D&O in een nieuwsbrief naar aanleiding van het overleg vorige week donderdag in de Tweede Kamer over het provisieverbod bij complexe producten.

Als de bestaande provisierechten slechts tijdelijk of helemaal niet worden gerespecteerd, heeft dit volgens D&O een grote impact op de liquiditeit van het intermediair.

Overigens: mocht het provisieverbod voor aov onverkort en meteen ingaan, dan acht D&O het redelijk dat de premie per direct met de niet meer uit te keren provisie wordt verlaagd.

Ons initiatief, www.Goedkoopste-AOV.nl, speelt al jaren in op deze veranderingen die er aan zaten te komen. Nu blijkt dat de eenmalige afsluitkosten en provisieloze AOV verzekering nog eens in uw voordeel werken; wij lopen immers geen risico op provisieverlies.

Uw AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekeringen) vergelijken, provisieloos afsluiten, eenvoudig premie besparen en optimaal uw inkomen verzekeren kan via Goedkoopste AOV.nl. Zo kunt u prettig uw risico's verzekeren tegen de laagste kosten. Dat is het verschil.

« Terug naar nieuwsoverzicht