Hypotheekadviseurs zonder provisie

maandag, 17 januari 2011

Onafhankelijke tussenpersonen schakelen bij hypotheekadvies in snel tempo over van provisiebetaling door de aanbieders op directe betaling door de klant. De komst van een provisieverbod speelt hierin een rol.

Volgens Mons valt de directe betaling door de klant niet onder de strenge regels die voor provisies gelden. 'De hoogte van de provisie moet passend zijn. Dat betekent dat die in verhouding moet staan tot de inspanning die de tussenpersoon levert. Bij directe betaling geldt die "inducement-regel" niet', aldus Mons.

Bij verzekeraar Aegon is de snelle overgang heel goed zichtbaar. In 2009 koos 23% van de tussenpersonen die een hypotheek van Aegon adviseerden voor directe betaling. In november vorig jaar was dat tot 65% gestegen, en kwam het cijfer voor heel 2010 uit op 52%.

Ook bij ING, Nationale-Nederlanden en Florius, dochteronderneming van ABN Amro, is een zelfde trend te zien. Bij ING is daarnaast de gemengde vorm van beloning (deel provisie, deel directe betaling) populair. (bron:[url=http://www.fd.nl/artikel/21204720/adviseurs-nemen-afscheid-provisie]FD.nl[/url)

Nu al zonder provisie alles afsluiten is mogelijk via ons. Bekijk:

Provisie weten of provisie besparen? Vraag het ons.
Overlijdensrisicoverzekering zonder provisie (netto orv)
Netto Hypotheek - hypotheek zonder provisie


« Terug naar nieuwsoverzicht