Kwart nederlanders weet niet hoeveel premie ze betalen

woensdag, 4 mei 2011

Een kwart van de Nederlanders zegt geen idee te hebben hoeveel premie ze per maand kwijt zijn aan verzekeringen. Dit blijkt uit onderzoek door Multiscope in opdracht van Meeùs.

Meer dan de helft van de ruim 1000 respondenten in de leeftijd van 18 tot en met 80 jaar gaf aan maximaal 200 euro per maand te betalen aan verzekeringspremies. 1,9 procent zegt zelfs meer dan 500 euro per maand te betalen aan verzekering.

In de provincies Groningen, Friesland en Drenthe wordt in vergelijking met de rest van het land het minst uitgegeven per maand. Gemiddeld zeggen de inwoners van deze provincies minder dan 100 euro per maand te betalen. Opvallend is dat vrouwen twee keer zo vaak dan mannen niet weten hoeveel ze uitgeven aan verzekeringen.

Het vergelijken van premies kan eenvoudig besparingen realiseren. Dat geldt niet zozeer voor levensverzekeringen, maar ook voor inboedel- en autoverzekeringen.

Wij vergelijken alle verzekeraars én berekenen de premies zonder provisie waar mogelijk.

Elke andere vergelijkingssite zal een hogere premie tonen omdat daar de provisie nog inzit of hogere afsluitkosten berekent. Sluit af en bespaar via onze premievergelijken eenvoudig op risicoverzekeringen zonder provisie of kies gewoon de goedkoopste risicoverzekering!

Vergelijk via LaagsteProvisie de laagste premie voor

* overlijdensrisicoverzekeringen (orv)
* woonlastenverzekeringen
* arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (aov)

« Terug naar nieuwsoverzicht