Goedkoopste risicoverzekering voor mijn hypotheek

donderdag, 23 juni 2011

De goedkoopste overlijdensrisicoverzekering is geen probleem voor u of voor uw hypotheek. De goedkoopste overlijdensrisicoverzekering geeft dezelfde risicodekking als de duurste. Dus waarom dan niet altijd gekozen voor de goedkoopste risicoverzekering?

Acceptatie verpande overlijdensrisicoverzekering

Hebt u de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering uitgekozen om deze te verpanden aan uw hypotheek? Dan zal de geldverstrekker toestemming moeten geven tot acceptatie van deze overlijdensrisicoverzekering. Dit hangt mede af van welke verzekeraar de risicoverzekering aanbiedt. Vrijwel alle banken accepteren alle risicoverzekeringen, dus ook de goedkoopste.

Verplichte overlijdensrisicoverzekering bij dezelfde bank

Sommige banken en hypotheekverstrekkers verplichten voor een bepaald bedrag de overlijdensrisicoverzekering bij hun af te sluiten. Dit zie je veel bij bankverzekeraars. Goedkoop hypotheekgeld, dure overlijdensrisicoverzekering. Om toch de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering te kunnen benutten, is een bankspaarhypotheek met vrije keuze soms een optie.

Dekking verzekeraar overlijdensrisicoverzekering

Vrijwel alle verzekerde bedragen van overlijdensrisicoverzekeringen worden herverzekerd. Dit gebeurt meestal bij dezelfde grote herverzekeraars. Sommige overlijdensrisicoverzekeringen worden voor 100% herverzekerd, anderen voor een lager percentage. Dit kan van belang zijn voor de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering en uw dekking.

Vestiging verzekeraar goedkoopste overlijdensrisicoverzekering

Indien de verzekeraar van de overlijdensrisicoverzekering niet in nederland gevestigd is, zult u zelf actie moeten ondernemen bij een eventueel geschil. Dit kan betekenen dat u naar het buitenland moet gaan om de zaak te bespreken.

Vraag ons een vergelijk premie goedkoopste risicoverzekeringen. Wij geven u antwoord op al uw vragen.

« Terug naar nieuwsoverzicht