Premieverhoging TAF Zelfstandigenplan door toepassing en bloc

maandag, 1 augustus 2011

TAF heeft onlangs een brief verzonden aan de polishouders van het TAF Zelfstandigenplan waarin staat dat de polisvoorwaarden veranderen en wat de verhoogde premie wordt als de klant de polis door laat lopen zoals die nu loopt, tegen de nieuwe voorwaarden.

Toen een aantal jaren geleden het TAF ZelfstandigenPlan op de markt kwam, was dit een nieuwe variant op de AOV Verzekering. Een maandlastenverzekering voor zelfstandigen en een alternatief voor de duurdere traditionele aov-verzekering.

Iedereen betaalde dezelfde premie, ongeacht leeftijd of beroep, of medische achtergrond. Iedereen werd geaccepteerd zonder medische vragen of onderzoeken. TAF ging er vanuit dat een kleine ondernemer niet graag en snel thuis zit, maar langer aan het werk blijft.

Uiteindelijk bestond de portefeuille van TAF al snel uit relatief oudere mensen met zware beroepen, juist die beroepen waarbij de traditionele verzekeraars erg duur waren.

Doordat ook veel mensen met medische klachten zich bij TAF verzekerd hebben, en er ook fraude plaatsvond heeft dit tot een onhoudbare situatie qua schadelast geleid.

De inkomsten voor TAF staan niet meer in verhouding tot de enorme bedragen die TAF aan uitkering moet betalen. Daarom heeft TAF na besloten de voorwaarden te verduidelijken en de premie aan te passen.

Mag TAF de premie verhogen en de voorwaarden aanpassen?

Ja, dat mag. In de polisvoorwaarden staat een gebruikelijke (bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen) en bloc clausule. De polishouder hoeft hier niet mee akkoord te gaan.

Wat kan de polishouder nu doen?

Deze kan indien wenselijk de verzekering beëindigen.

Voor uw vragen kunt u direct contact met TAF opnemen via website van TAF.

« Terug naar nieuwsoverzicht