Problemen bij betalen kosten uitvaart

dinsdag, 3 juli 2012

Nabestaanden betalen steeds vaker de rekeningen van de uitvaart te laat of helemaal niet vanwege geldgebrek. Dat schrijft De Telegraaf die ook meldt dat verzekeraars bij overlijden minder uitbetalen. Het zou vaak gaan om de kosten waarvoor de overledene niet verzekerd was. De uitvaartbranche wil klanten beter gaan informeren over extra kosten, als bijv. gekozen wordt voor een andere uitvaartonderneming dan aan de verzekeraar verbonden is.

Protocol uitvaart

Met het nieuwe ‘Protocol transparantie uitvaart’ wil de branche zorgen voor meer transparantie, duidelijkheid en keuzevrijheid. De informatievoorziening over de financiële aspecten van een uitvaart moet daarmee worden verbeterd. Het gaat vooral om situaties waarin een nabestaande voor een uitvaartverzorger kiest die niet aan zijn verzekeraar is verbonden.

In het protocol staat dat nabestaanden die overwegen voor een andere uitvaartondernemer te kiezen, zo snel mogelijk worden geïnformeerd over de financiële gevolgen daarvan.

Zo moet de verzekeraar z.s.m. laten weten of de overledene inderdaad verzekerd is, welke dekkingen er zijn en welk bedrag er wordt uitgekeerd als de nabestaande voor een andere uitvaartondernemer kiest. Het protocol valt onder de bindende zelfregulering van het Verbond.

(bron: FTP Kennisbrief juli 2012)

« Terug naar nieuwsoverzicht