Rigoureus ingrijpen bij SNS Reaal gewenst

vrijdag, 13 juli 2012

SNS Reaal brengt op dit moment scenario’s in kaart die de toekomst van het financiële concern moeten veiligstellen. De verkoop van bedrijfsonderdelen als Zwitserleven en Reaal Verzekeringen is een van de mogelijkheden die daarbij wordt onderzocht. De bankverzekeraar benadrukt dat er nog geen besluiten zijn genomen.

SNS Reaal reageert hiermee op een artikel in het Financieele Dagblad (FD). Daarin wordt gesteld dat SNS de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft ingeschakeld om de verschillende scenario's te onderzoeken.

De Nederlandsche Bank en diverse andere grootbanken zouden inmiddels aangedrongen hebben op rigoureus ingrijpen bij SNS Reaal.

Als mogelijke kopers van verzekeringsonderdelen van SNS Reaal zingen nu al de namen van Delta Lloyd, Aegon, Achmea en het Duitse Allianz rond.

De staatssteun die SNS Reaal heeft ontvangen is inmiddels een molensteen om de nek. Er wordt naarstig gezocht naar financiële middelen om deze steun van bijna € 850 mln (inclusief premie) op tijd terug te betalen. SNS kampt echter met slechte resultaten uit de financiering van vastgoed waardoor versterking van de kapitaalpositie wordt bemoeilijkt. Het nieuws valt slecht op de beurs. Beleggers hebben weinig vertrouwen in een goede afloop en doen massaal de aandelen SNS Reaal van de hand. De beurskoers van het bedrijf daalde vrijdagmorgen met ruim 20% tot € 0,98.

(bron: AMweb, "SNS Reaal overweegt verkoop Zwitserleven en Reaal",
http://www.amweb.nl/nieuws/nederland/sns-reaal-overweegt-verkoop-zwitserleven-en-reaal.189675.lynkx)

« Terug naar nieuwsoverzicht