ASR hypotheken alleen nog provisievrij

dinsdag, 31 juli 2012

De eerste productlijn van ASR die vanaf 1 oktober 2012 alleen nog maar offeftes zonder provisie uitbrengt is Hypotheken.

In een brief aan het intermediair schrijft Jolanda Hillebrand-Tijhuis, directeur Intermediaire Distributie bij ASR: "Hierdoor bieden wij u voldoende ruimte om offertes die voor 1 oktober 2012 met provisie zijn uitgebracht nog te laten wijzigen met behoud van eerdere provisieafspraken. Aanvragen voor wijziging van offeftes waar provisieafspraken op van toepassing zijn kunnen tot uiterlijk 1 december 2012 ingezonden worden. Wijzigingen in de provisieregeling bij andere producten die vallen onder het provisieverbod worden in de komende maanden bekend."

Verder legt Hillebrand-Tijhuis uit dat het de verwachting is dat het definitieve wetsvoorstel Bgfo 3 in november definitief zal worden, dat het provisieverbod alleen voor nieuwe contracten geldt, dat voor bestaande concracten in principe eerbiedigende werking geldt, maar dat het nog niet geheel duidelijk is in welke gevallen die eerbiedigende werking van toepassing is.

(bron: VVP, "ASR: NA 1 OKTOBER GEEN HYPOTHEEKOFFERTES MET PROVISIE",
http://www.vvponline.nl/nieuws/54081?mid=kp6Wpm5smGyYkZs=)

zie ook:

ZERO Hypotheek - hypotheek zonder 1% afsluitkosten

« Terug naar nieuwsoverzicht