Tips oversluiten overlijdensrisicoverzekering

Op deze pagina staan handige tips bij oversluiten naar een goedkopere overlijdensrisicoverzekering.

Eenmalige bemiddelingskosten overlijdensrisicoverzekering
Laagste Provisie werkt bij voorkeur zonder provisie in de premie en met een eenmalige bemiddelingskosten, waardoor uw maandlasten lager uitvallen. Dit doen wij alleen als het een overlijdensrisicoverzekering (orv) betreft zonder verzekeringsprovisie (netto verzekering). Het premievergelijk laat de verschillen zien tussen overlijdensrisicoverzekeringen met en zonder provisie, met eenmalige bemiddelingskosten. U hebt altijd de vrije keuze. De eenmalige afsluitkosten voor een 'netto orv' bedragen maximaal € 225,-.

Looptijd van de overlijdensrisicoverzekering
Let op de looptijd van uw risicoverzekering. Als deze al heel lang loopt, kan het zijn dat u bij een nieuwe overlijdensrisicoverzekering flink meer premie gaat betalen omdat u ouder bent geworden. In dat geval is het wellicht niet verstandig over te stappen. Een premievergelijk op voorhand is onmisbaar.

En-bloc clausule overlijdensrisicoverzekering
Kijk of vraag of er een zogenoemde En-bloc clausule ORV in de voorwaarden staat. Dit betekent dat de vezekeraar de voorwaarden en premie van de overlijdensrisicoverzekering eenzijdig kan aanpassen zonder uw toestemming. Denk bijvoorbeeld aan extra uitsluitingen, bijvoorbeeld bij overlijden door zelfmoord. Vraag daarom naar de voorwaarden of lees deze op onze site.

Korting niet rokers-tarief overlijdensrisicoverzekering
Veel verzekeraars maken onderscheid bij overlijdensrisicoverzekeringen tussen rokers en niet-rokers. Meestal wordt de risicopremie aangepast (verlaagd) als u sinds 2 jaar niet meer rookt. Het premieverschil is tussen het rokers en niet-rokers tarief is soms wel 50%.

Welk soort overlijdensrisico dekking
U hebt misschien geen overlijdensrisicoverzekering nodig die jarenlang gelijkblijvend kapitaal verzekerd. Bij een lineair dalende verzekering neemt het verzekerde bedrag per jaar af. Bij een gelijkblijvende verzekering verzekert u gedurende de hele looptijd een vast kapitaal. Uiteraard verschilt de premieopbouw per verzekering. Er is ook nog een annuitair dalende risicoverzekering.

Keuringsgrens overlijdensrisicoverzekering
Bij gezondheidsproblemen of boven een bepaald verzekerd bedrag (meestal € 300.000) eisen de meeste verzekeraars een medische keuring. De grens van dit bedrag kan per verzekeraar verschillen. Let hier op. Het is raadzaam als u eerst geaccepteerd bent voor de neiuwe overlijdensrisicoverzekering en dan pas de oude opzegt. Uiteraard geeft een vergelijk van overlijdensrisicoverzekeringen de keruingsgrenzen helder aan.

Vrije keuze overlijdensrisicoverzekering
Een tip voor eigenwoningbezitters die een overlijdensrisicoverzekering gaan afsluiten voor een hypotheek U bent niet verplicht de door de bank voorgestelde overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. U hebt het recht een andere keuze te maken. Producten als bankspaarhypotheken maken deze vrije keuze nog makkelijker, waardoor u flink goedkoper uit kan zijn. Een premievergelijk laat snel het verschil zien.

Vraag hier uw gratis vergelijk overijdensrisicoverzekeringen.